Pukulan

Wat is Pencak Silat?

Pencak is afkomstig van het woord mencak, wat betekent; het snel verplaatsen van de ene plek naar de andere. Silat is afkomstig van het woord kilat, wat betekent; bliksem.

Samengevoegd kan men stellen dat de pencak silat beoefenaar zich tijdens een gevecht snel en soepel beweegt, terwijl hij of zij de gevechtstechnieken bliksemsnel toepast.

Pencak Silat kent zeer veel stijlen. Langs deze weg willen wij u kennis laten maken met een van deze stijlen, namelijk Pukulan Madura Kombinasi.

Pukulan

Een harde grove vorm van Pencak Silat, waarbij weinig of geen sierlijke bewegingen of houdingen worden gehanteerd,

maar waarbij directe en harde acties worden toegepast om een agressor zo snel mogelijk uit te schakelen of te neutraliseren.

Madura

Heeft betrekking op het eiland Madura, gelegen in Oost-Java (boven Surabaya). Hier ligt de bakermat van onze stijl.

Kombinasi

Staat voor openstaan voor andere stijlen. Het combineren van technieken van andere pencak silat stijlen met onze eigen stijl en zelfs technieken van andere gevechtsdisciplines (zoals bijv jiu jitsu).

Guru Jerry Blom

In alles wat Jerry doet eert hij de nalatenschap van paatje Flohr. Met passie, betrokkenheid en kunde begeleidt Jerry zijn leerlingen naar een hoger niveau van de Pukulan, waarbij hij rekening houdt met de individuele aanleg en karakter van de leerlingen.
Van jong tot oud geeft Jerry de Pencak Silat Pukulan Madura Kombinasi in een respectvolle sportieve leeromgeving.